Kako koristimo kolačiće (Cookies)

Kako bismo unapredili svoje usluge, u kompaniji A2MARK koristimo kolačiće. Neki kolačići koje koristimo neophodni su za pravilno funkcionisanje određenih usluga, a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korišćenju internet stranice (statistiku), kako bismo mogli da je prilagodimo tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kada isključiš browser, a drugi su trajni i ostaju na tvom računaru neko vreme. Koristimo i neke lokalne kolačiće koji su vezani za lokalne kampanje, a koji će nestati po njihovom završetku.
Neki su kolačići neophodni radi funkcionalnosti stranice, dok se drugi koriste za poboljšanje radnih osobina i korisničkog iskustva.
Funkcijski kolačići koriste se:
Za pamćenje tvojih podataka za prijavu
Za tvoju bezbednost dok si prijavljen/a
Za obezbeđivanje konzistentnog izgleda internet stranice
 
Kolačići efikasnosti koriste se:
Za unapređenje radnih osobina internet stranice
Za poboljšanje doživljaja korisnika
 
Oglašivački kolačići koriste se:
Da bi se omogućilo deljenje i „lajkovanje“
Za omogućavanje slanja informacija drugim internet stranicama kako bi prema njima prilagodile svoje oglase
 
Primeri upotrebe:
Kolačići se koriste kako bi se poboljšale naše usluge tebi, na primer:
Omogućavanjem rada nekih specifičnih usluga koje bez tih kolačića ne mogu da rade
Omogućavanjem određenoj usluzi da prepozna tvoj uređaj kako tokom jednog pretraživanja ne bi morao/la isti podatak da daješ više puta
Prepoznavanjem da si već prijavljen/a na internet stranicu
Praćenjem koliko ljudi koristi usluge kako bi njihovo korišćenje moglo da se pojednostavi, te kako bi se osigurao dovoljan kapacitet za njihov brz rad
Analiziranjem podataka kako bismo mogli da znamo kako koristiš internet usluge i kako bismo mogli da ih unapredimo
 
Ako odlučiš da ne koristiš kolačiće tokom svoje posete, moraš da budeš svestan/svesna da neke funkcije i stranice možda neće raditi onako kako očekuješ.
Ako želiš da obrišeš kolačiće koji su već u tvom računaru, molimo te da pogledaš uputstva isporučioca svog internet browsera klikom na „Pomoć“ u meniju svog browsera.
Više o kolačićima i o tome kako ih obrisati i njima upravljati možeš da saznaš na www.aboutcookies.org ili klikom na „Pomoć“ u meniju svog internet browsera.